• email
  • facebook
  • twitter
Online Hizmetler
  • VERDİĞİMÄ°Z HÄ°ZMETLER

    Aile Sağlığı Merkezimizde Verilen Hizmetlerin Listesi Buraya İçin Tıklayınız.
  • ÇALIÅžMA SAATLERÄ°MÄ°Z

    Hekimlerimizin Çalışma Saatleri İçin Buraya Tıklayınız.
  • VATANDAÅž REHBERÄ°

    Aile Sağlığı Merkezimizde İşlemleri Nasıl yapabileceğinize Dair Bilgilere Buradan Ulaşabilirsiniz.
  • AÄ°LE HEKÄ°MLERÄ°MÄ°Z

    Aile Sağlığı Merkezimizde Görev Yapan Aile Hekimlerimizin Listesi İçin Buraya Tıklayınız.
  • DOKTORUNUZA SORUN

    Aile Hekiminize Soru Sormak İçin Buraya Tıklayınız.

Ana Sayfa > ASM'ye Gelirken [Geri]   
ASM'ye Gelirken


Aile SaÄŸlığı Merkezimize gelirken yanınızda T.C kimlik numarasının yazılı olduÄŸu nüfus cüzdanınızı, ehliyetinizi veya özel sigorta kartınızı mutlaka getiriniz. Bu istenilen belgeler hastanemize geldiÄŸinizde yapılacak olan muayene veya tetkik-tahlil iÅŸlemlerinde herhangi bir yanlışlığa sebebiyet verilmemesi için gerekmektedir.

Tedavinizin eksiksiz saÄŸlanabilmesi için evde kullandığınız ilaçlarınızı veya ilaç isimlerini yanınızda getirmeyi unutmayınız.

Reçeteli ilaçlarınızın yanı sıra kullandığınız vitaminler, aspirin ve bitki tedavilerini de getirmeyi, hekiminiz talep ettiyse, ilgili röntgen, tetkik sonuçları ya da raporlarınızı da mutlaka beraberinizde bulundurmanızda fayda olacaktır.

Bakanlığımız Tedavi Hizmetleri Genel MüdürlüÄŸü’nün 08.07.2001 tarih ve 29851 sayılı ‘Kimlik Tespiti’ konulu yazısına istinaden SaÄŸlık kurumuna baÅŸvuran hastanın genel durumunun deÄŸerlendirilmesi,tetkiklerin istenmesi,teÅŸhisin konulması ve gerekli görülmesi halinde ilaç reçete edilmesi,tedavi sürecinin aÅŸamaları olup,bu süreçte hastanın hekim tarafından görülmesi zorunludur.Sürekli ilaç kullanımı ve ilaç muafiyet raporu bulunan hastalar için de aynı iÅŸlemler geçerlidir.Bu nedenle uygulamada istismara mahal vermemek bakımından,hekim hastayı görmeden iÅŸlem yapması uygun deÄŸildir.Ancak hastanın yataÄŸa bağımlı olması halinde aile hekimi tarafından görülerek ilaç reçete edilmesi mümkün bulunmaktadır.

Ayrıca; Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yayımlanan SaÄŸlık Uygulama TebliÄŸinin;3.1.2 Kimlik Tespiti baÅŸlıklı maddesi 3. Bendinde ‘KiÅŸilerin kendi adına bir baÅŸkasının saÄŸlık hizmet almasını veya Kurumdan haksız bir menfaat temin etmesini saÄŸlaması yasaktır.Bu fiilleri iÅŸleyenlerden Kurumun uÄŸradığı zararın iki katı kanuni faiziyle birlikte müÅŸtereken ve müteselsilen tahsil edilir ve ilgililer hakkında 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu hükümleri doÄŸrultusunda suç duyurusunda bulunulur.’hükmü amirdir.’’